2015-01-12 16:18:00• hírek • Kocsis Zoltán

Több mint 10 ezer petárdát foglaltak le idén télen

Húsznál több bűncselekményt állapított meg és tízezernél több petárdát foglalt le a Szatmár Megyei Rendőrség idén télen, derül ki a hétfőn nyilvánosságra hozott mérlegből.

A rendőrség tájékoztatása szerint munkatársaik a téli ünnepek alkalmából 54 ellenőrzést hajtottak végre. Ezek során 21 bűncselekményt állapítottak meg, 10.185 petárdát valamint 584 egyéb pirotechnikai eszközt koboztak el.

A közhiedelemmel (és Magyarországgal) ellentétben Romániában semmilyen pirotechnikai eszköz használata nem engedélyezett még szilveszter este-éjszaka sem. Az egyedüli pirotechnikai eszközök, amelyek alkalmazását nem tiltja a törvény, az az ún. 1-es kategóriájú pirotechnikai eszköz. Ide azok tartoznak, amelyeket zárt helyiségben is lehet használni és csak minimális hang-és fényeffektust keltenek - ilyen a csillagszórók vagy a tortákat díszítő eszközök.

Minden más pirotechnikai eszköz használata vagy árusítása akár három hónaptól egy évig tartó szabadságvesztést is vonhat maga után.

Azt, hogy a Szatmár Megyei Rendőrség tevékenysége mennyire volt hatékony, állapítsa meg minden kedves olvasónk. Tény viszont, hogy az év utolsó napján-délutánján-estjén Szatmárnémetiben, főleg a lakónegyedekben háborús övezetet idéző hangzavar volt. Éjfélkor pedig a házi használatú tűzijátékok vaktérképet festettek az éjszakai égboltra - mutatták, hol van lakott terület. Az is igen furcsa, hogy a Nagypiacon hatalmas plakátok reklámozták, hol lehet pirotechnikai eszközöket vásárolni...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: